Osztrák szelet recept

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.
Jól összegyúrom, majd a kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom. Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár.
Ezután a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott és megtörölt késsel szépen lehet szelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »