Osztrák szelet recept

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.
Jól összegyúrom, majd a kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom. Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár.
Ezután a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott és megtörölt késsel szépen lehet szelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »