Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos kocka recept

Őszibarackos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához (20×30 cm-es tepsi):

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 mk sütőpor

    A krémhez:

    • 8 dkg liszt
    • 5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 db citrom leve
    • 15 dkg margarin

    A zseléhez:

    • 1 üveg őszibarack befőtt
    • 5 dl őszibaracklé
    • 5 dkg étkezési zselatin

    A sütemény tetejére:

    • 1 dl víz
    • 20 dkg porcukor
    • fél citrom leve

    Elkészítése:

    Először a zselét készítjük el. Egyforma nagyságú tepsiben,mint a piskótát.
    A tepsit folpackal kibéleljük úgy, hogy felérjen a tepsi peremére,hogy majd könnyen kiemeljük,amikor megdermed.
    A folpacra szorosan egymás mellé elosztjuk a barackot befőttet.
    Az őszibaracklevet a zselatinnal összekeverjük és(egy kis citromlevet is tehetünk hozzá) felforraljuk és a barackra öntjük.
    Kb 2 óra alatt megdermed,amikor a tepsiben kihűlt,betettem a fagyasztóba és így előbb kész lett.

    A piskóta készítése:
    A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral,majd a piskóta 2/3 részét beleöntjük. A megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.
    Egy villával nyolcasokat írunk és így szép márványos lesz a piskótánk.

    180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük és lapjában ketté vágjuk.

    A krém készítése:
    A liszttel,cukorral,tejjel besamelt főzünk, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és összekeverjük jó habosra és ízesítjük a citrom levével.(Citromízű pudinggal is elkészíthető)

    A sütemény összeállítása:
    Alul piskótalap-krém fele-őszibarackzselé-krém másik fele-tésztalap.

    A vizet a cukorral felfőzzük jó sűrűre,ízesítjük a citrom levével és a tészta tetejére csurgatjuk.
    Finom,üdítő hatása lett az egész sütinek.
    Meggyel is elkészíthető,már azzal is készítettem.

    Porcukorral is meghinthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá