Őszibarackos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához (20×30 cm-es tepsi):

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 mk sütőpor

A krémhez:

  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg margarin

A zseléhez:

  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 5 dl őszibaracklé
  • 5 dkg étkezési zselatin

A sütemény tetejére:

  • 1 dl víz
  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítése:

Először a zselét készítjük el. Egyforma nagyságú tepsiben,mint a piskótát.
A tepsit folpackal kibéleljük úgy, hogy felérjen a tepsi peremére,hogy majd könnyen kiemeljük,amikor megdermed.
A folpacra szorosan egymás mellé elosztjuk a barackot befőttet.
Az őszibaracklevet a zselatinnal összekeverjük és(egy kis citromlevet is tehetünk hozzá) felforraljuk és a barackra öntjük.
Kb 2 óra alatt megdermed,amikor a tepsiben kihűlt,betettem a fagyasztóba és így előbb kész lett.

A piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral,majd a piskóta 2/3 részét beleöntjük. A megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.
Egy villával nyolcasokat írunk és így szép márványos lesz a piskótánk.

180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük és lapjában ketté vágjuk.

A krém készítése:
A liszttel,cukorral,tejjel besamelt főzünk, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és összekeverjük jó habosra és ízesítjük a citrom levével.(Citromízű pudinggal is elkészíthető)

A sütemény összeállítása:
Alul piskótalap-krém fele-őszibarackzselé-krém másik fele-tésztalap.

A vizet a cukorral felfőzzük jó sűrűre,ízesítjük a citrom levével és a tészta tetejére csurgatjuk.
Finom,üdítő hatása lett az egész sütinek.
Meggyel is elkészíthető,már azzal is készítettem.

Porcukorral is meghinthető.