Hozzávalók:
Piskótához (20×30 cm-es tepsi):
A krémhez:
A zseléhez:
A sütemény tetejére:
Elkészítése:
Először a zselét készítjük el. Egyforma nagyságú tepsiben,mint a piskótát.
A tepsit folpackal kibéleljük úgy, hogy felérjen a tepsi peremére,hogy majd könnyen kiemeljük,amikor megdermed.
A folpacra szorosan egymás mellé elosztjuk a barackot befőttet.
Az őszibaracklevet a zselatinnal összekeverjük és(egy kis citromlevet is tehetünk hozzá) felforraljuk és a barackra öntjük.
Kb 2 óra alatt megdermed,amikor a tepsiben kihűlt,betettem a fagyasztóba és így előbb kész lett.
A piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral,majd a piskóta 2/3 részét beleöntjük. A megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.
Egy villával nyolcasokat írunk és így szép márványos lesz a piskótánk.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük és lapjában ketté vágjuk.
A krém készítése:
A liszttel,cukorral,tejjel besamelt főzünk, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és összekeverjük jó habosra és ízesítjük a citrom levével.(Citromízű pudinggal is elkészíthető)
A sütemény összeállítása:
Alul piskótalap-krém fele-őszibarackzselé-krém másik fele-tésztalap.
A vizet a cukorral felfőzzük jó sűrűre,ízesítjük a citrom levével és a tészta tetejére csurgatjuk.
Finom,üdítő hatása lett az egész sütinek.
Meggyel is elkészíthető,már azzal is készítettem.
Porcukorral is meghinthető.