Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack süti recept

Őszibarack süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej
    • 75 dkg liszt
    • 0.5 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 4 dl tej
    • 15 dkg dió
    • 20 dkg cukor
    • kevés rum

    A díszítéshez:

    • vérnarancs-aroma
    • porcukor
    • zöld marcipán
    • szegfűszeg

    Elkészítése:

    A tésztát géppel begyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre (világos színűre) sütjük.

    Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes, kerek formájúak legyenek.

    A töltelékhez a diót leforrázzuk a cukros, forró tejjel, hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, majd a sütik kikapart belsejét (csak egy részét) is hozzágyúrjuk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen.

    E kivájt gömböket megöltjük a töltelékkel, kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük. Éjszakára hagyjuk állni, hogy összeálljon a barack.

    A barackokat vérnarancs-aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipánleveleket a vájatba, hogy megtartsa őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá