Hozzávalók:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tésztát géppel begyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre (világos színűre) sütjük.
Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes, kerek formájúak legyenek.
A töltelékhez a diót leforrázzuk a cukros, forró tejjel, hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, majd a sütik kikapart belsejét (csak egy részét) is hozzágyúrjuk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen.
E kivájt gömböket megöltjük a töltelékkel, kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük. Éjszakára hagyjuk állni, hogy összeálljon a barack.
A barackokat vérnarancs-aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipánleveleket a vájatba, hogy megtartsa őket.