Őszibarack süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 75 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • kevés rum

A díszítéshez:

  • vérnarancs-aroma
  • porcukor
  • zöld marcipán
  • szegfűszeg

Elkészítése:

A tésztát géppel begyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük. A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre (világos színűre) sütjük.

Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes, kerek formájúak legyenek.

A töltelékhez a diót leforrázzuk a cukros, forró tejjel, hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, majd a sütik kikapart belsejét (csak egy részét) is hozzágyúrjuk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen.

E kivájt gömböket megöltjük a töltelékkel, kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük. Éjszakára hagyjuk állni, hogy összeálljon a barack.

A barackokat vérnarancs-aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipánleveleket a vájatba, hogy megtartsa őket.