Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orosz krémes recept

Orosz krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g finomliszt
    • 200 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 g sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 100 g tejföl

    Lapokra:

    • fél üveg barack lekvár
    • 25 dkg finomra vágott dió

    Krém:

    • 2 db 170 grammos, cukrozott, sűrített tej (tubusos)
    • 200 g vaj
    • 4 dl habtejszín
    • 4 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10 dkg dió
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaóport.

    A fehér tésztát 3 felé osztjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.

    A kakaós tésztát is 3 felé osztjuk és a fagyasztóba tesszük pihenni. Kb 1 óra alatt megfagy, így könnyen reszelhető lesz.

    24*39 cm-es tepsi méretre nyújtjuk a lapokat. Érdemes sütőpapíron nyújtani és így áthúzni a tepsi hátuljára. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darabos dióval, majd egy adag kakaós, fagyos tésztát ráreszeljük.

    180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A másik két lapot is így sütjük meg.

    A krémhez a lisztet a sűrített tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük és apránként hozzákeverjük a krémhez. Nagyon finom, selymes krémet kapunk.

    A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük a tetejét is megkenjük kevés krémmel.

    A kristálycukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk szép aranybarnára és a diót beleforgatjuk. Vajjal kikent tányérra borítjuk.

    Amikor kihűlt, aprító gépbe tesszük és felaprítjuk.

    A kész karamelles, aprított dióval megszórjuk a süti tetejét.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá