Óriás linzervirágok recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- Baracklekvár a töltéshez
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Egy lisztbe mártott isler pár kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket.
Sütőpapíros sütőlapra rakjuk a sütiket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Ha már kezd barnulni, akkor azonnal vegyük ki.)
Amikor kihűltek, egy teli és egy lyukas linzert egy teáskanálnyi baracklekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ovis mikulásváró ünnepségre készültek ezek a méretes linzerek. Az alapreceptet felhasználva egy nagyobb kiszúrópárral dolgoztam. Rögtön dupla adaggal indítottam. Saját házi sárgabaracklekvárral töltöttem.
12 db lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »