Óriás linzervirágok recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- Baracklekvár a töltéshez
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Egy lisztbe mártott isler pár kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket.
Sütőpapíros sütőlapra rakjuk a sütiket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Ha már kezd barnulni, akkor azonnal vegyük ki.)
Amikor kihűltek, egy teli és egy lyukas linzert egy teáskanálnyi baracklekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ovis mikulásváró ünnepségre készültek ezek a méretes linzerek. Az alapreceptet felhasználva egy nagyobb kiszúrópárral dolgoztam. Rögtön dupla adaggal indítottam. Saját házi sárgabaracklekvárral töltöttem.
12 db lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »


