Öntött almás süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:
- 4 közepes alma
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 csapott kiskanál fahéj
- 1 dl tej
- 20 dkg finomliszt
- 10 g sütőpor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apróra vágjuk.
Az almákat a sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk.
Az egész tojásokat a kétféle cukorral alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tejet. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez a fahéjat, lisztet és a sütőport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A tésztát ráöntjük az almára, kissé megrázogatjuk a tepsit, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 45-50 perc alatt megsütjük. Kb 30 percnél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Tűpróbát végezzünk, hogy átsült-e.
Ha kihűlt, akkor szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










