Öntött almás süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:
- 4 közepes alma
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 csapott kiskanál fahéj
- 1 dl tej
- 20 dkg finomliszt
- 10 g sütőpor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apróra vágjuk.
Az almákat a sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk.
Az egész tojásokat a kétféle cukorral alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tejet. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez a fahéjat, lisztet és a sütőport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A tésztát ráöntjük az almára, kissé megrázogatjuk a tepsit, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 45-50 perc alatt megsütjük. Kb 30 percnél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Tűpróbát végezzünk, hogy átsült-e.
Ha kihűlt, akkor szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.