Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Öntött almás süti recept

Öntött almás süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:

    • 4 közepes alma
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 1 csapott kiskanál fahéj
    • 1 dl tej
    • 20 dkg finomliszt
    • 10 g sütőpor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apróra vágjuk.

    Az almákat a sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk.

    Az egész tojásokat a kétféle cukorral alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tejet. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez a fahéjat, lisztet és a sütőport, majd az egészet csomómentesre keverjük.

    A tésztát ráöntjük az almára, kissé megrázogatjuk a tepsit, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 45-50 perc alatt megsütjük. Kb 30 percnél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Tűpróbát végezzünk, hogy átsült-e.

    Ha kihűlt, akkor szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá