“Nyuszi a fűben” cupcake recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Muffinokhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 12 g sütőpor
- 3 púpozott teáskanál kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk vaníliaaroma
- 2,5 ml rumaroma
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
Habhoz:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- vaníliaaroma
- zöld ételfesték
- pillecukor
Elkészítése:
A muffinhoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleöntjük az elkevert nedves hozzávalókat és teljesen homogénre keverjük. Az állaga akkor jó, amikor olvadt csokihoz hasonlóan önthető.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a mini muffinformákat kapszlikkal béleljük. Mindegyik kis mélyedést 3/4-ig töltünk masszával, majd 15-20 perc alatt (tűpróbáig sütjük). Ezek a kis sütik gyorsan elkészülnek, 15 percnél feltétlen végezzünk tűpróbát. Amennyiben tisztán jön ki a hústű, kivehetjük a sütiket.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A krémhez a mascarponet a porcukorral és az aromával kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az ételfestéket (legjobb a gél), majd stabil krémmé verjük.
Egy csillagcsővel (vagy fűnyomócsővel) ellátott habzsákba töltjük és a kis muffinok tetejére fűcsomókat nyomkodunk.
A pillecukorból nekünk a kívül fehér, belül rózsaszín verzióból lesz szükségünk kb 3 darabra. Ezeket nagyon vékony szeletekre vagdossuk ollóval, majd mindegyik füves muffin tetejébe beállítunk 2-2 darabot.
Tipp:
Egyszerű, de nagyszerű húsvéti desszert, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ebből az adagból kb 42 db mini muffin jön ki (természetesen hagyományos méretű muffin formában is készíthető, akkor a sütési időt növeljük kissé).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »