Hozzávalók:
Muffinokhoz:
Habhoz:
Elkészítése:
A muffinhoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleöntjük az elkevert nedves hozzávalókat és teljesen homogénre keverjük. Az állaga akkor jó, amikor olvadt csokihoz hasonlóan önthető.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a mini muffinformákat kapszlikkal béleljük. Mindegyik kis mélyedést 3/4-ig töltünk masszával, majd 15-20 perc alatt (tűpróbáig sütjük). Ezek a kis sütik gyorsan elkészülnek, 15 percnél feltétlen végezzünk tűpróbát. Amennyiben tisztán jön ki a hústű, kivehetjük a sütiket.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A krémhez a mascarponet a porcukorral és az aromával kihabosítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az ételfestéket (legjobb a gél), majd stabil krémmé verjük.
Egy csillagcsővel (vagy fűnyomócsővel) ellátott habzsákba töltjük és a kis muffinok tetejére fűcsomókat nyomkodunk.
A pillecukorból nekünk a kívül fehér, belül rózsaszín verzióból lesz szükségünk kb 3 darabra. Ezeket nagyon vékony szeletekre vagdossuk ollóval, majd mindegyik füves muffin tetejébe beállítunk 2-2 darabot.
Egyszerű, de nagyszerű húsvéti desszert, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ebből az adagból kb 42 db mini muffin jön ki (természetesen hagyományos méretű muffin formában is készíthető, akkor a sütési időt növeljük kissé).