Nutellás rétes rudacskák recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 10 dkg vaj
- 1 üveg nutella (kb. 30-40 dkg)
Elkészítése:
A vajat mikróban megolvasztjuk, kihűtjük.
Nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, majd a felét megkenjük az olvasztott vajjal.
A szárazon maradt részt ráhajtjuk, így egy téglalapot kapunk. A rövidebb részére egy kiskanál segítségével ízlés szerint nutellát halmozunk. Ugyanúgy járunk el, mint a hagyományos rétes töltésénél.
A két hosszabb részét (kb. 1,5-2 centit) visszahajtjuk, hogy sülés során ne folyjon ki a töltelék, majd elkezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, olvasztott vajjal megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »