Nutellás rétes rudacskák recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 10 dkg vaj
- 1 üveg nutella (kb. 30-40 dkg)
Elkészítése:
A vajat mikróban megolvasztjuk, kihűtjük.
Nedves konyharuhára kiterítünk egy réteslapot, majd a felét megkenjük az olvasztott vajjal.
A szárazon maradt részt ráhajtjuk, így egy téglalapot kapunk. A rövidebb részére egy kiskanál segítségével ízlés szerint nutellát halmozunk. Ugyanúgy járunk el, mint a hagyományos rétes töltésénél.
A két hosszabb részét (kb. 1,5-2 centit) visszahajtjuk, hogy sülés során ne folyjon ki a töltelék, majd elkezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, olvasztott vajjal megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









