Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nosztalgia keksz bükk makkal recept

Nosztalgia keksz bükk makkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 20 dkg zabpehely
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg cukor (ha lehet fele-fele arányban barna cukor legyen)
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg bükk makk
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kisebb
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2 kk kakaópor

    Elkészítése:

    A bükk makkot a külső héjától megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
    A csokoládét is kisebb darabokra vágjuk.

    A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekeverjük.

    A szódabikarbónát felfuttatjunk néhány csepp citromlével és óvatosan összekeverjük a masszával.

    A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, majd ellapítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól hézagot hagyva. Mindegyik keksz tetejére egy-egy bükk makkot teszünk.

    180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A bükkmakkot helyettesíthetjük dióval, mogyoróval vagy mandulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá