Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non-plus ultra recept

Non-plus ultra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók:

    • 40 dkg süteményliszt avgy finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl tejszín
    • csipet só
    • fél narancs reszelt héja

    A habhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg cukor
    • 1 tk citromlé
    • 30 dkg sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.

    Ezután a fehérjéket a cukorral, citromlével fényes masszává keverjük, de ne keverjük túl keményre, hanem maradjon kicsit folyósabb. Akkor lesz ugyanis sima a felülete (ami nálam nem mondható el, mert keményebbre sikeredett).

    A tésztát 2 mm vastagra nyújtsuk ki lisztezett táblán, majd készítsünk két tőtepsit és 2 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki kis korongokat a tésztából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

    Habzsákba szedjük a habot és mindegyik korongra nyomunk egy keveset, ami elterül magától, ha jól dolgoztunk. Ha nem, akkor vizes ujjal igazítsuk ki a tetejét, ne legyen csúcsos.

    150 fokos sütőben szép világosra sütjük.

    Ha kihűltek kettő-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és másnapra, már nem esnek szét, kínálhatjuk is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá