Non-plus ultra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Hozzávalók:

  • 40 dkg süteményliszt avgy finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tejszín
  • csipet só
  • fél narancs reszelt héja

A habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1 tk citromlé
  • 30 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.

Ezután a fehérjéket a cukorral, citromlével fényes masszává keverjük, de ne keverjük túl keményre, hanem maradjon kicsit folyósabb. Akkor lesz ugyanis sima a felülete (ami nálam nem mondható el, mert keményebbre sikeredett).

A tésztát 2 mm vastagra nyújtsuk ki lisztezett táblán, majd készítsünk két tőtepsit és 2 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki kis korongokat a tésztából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Habzsákba szedjük a habot és mindegyik korongra nyomunk egy keveset, ami elterül magától, ha jól dolgoztunk. Ha nem, akkor vizes ujjal igazítsuk ki a tetejét, ne legyen csúcsos.

150 fokos sütőben szép világosra sütjük.

Ha kihűltek kettő-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és másnapra, már nem esnek szét, kínálhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!