Néró recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk vaníliakivonat
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 16 dkg rizsliszt
A töltelékhez:
- diabetikus lekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg glutén-, cukormentes étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojássárgákat kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát.
Habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk tésztából. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk. A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazunk és ezzel díszítjük a a süteményeket A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.
Tipp:
Vendégvárónak, avagy Karácsony váró kis sütike, de a karácsonyi filmezéshez is kiváló. Hűtést nem igényel, a kis kekszek, akár napokkal az ünnepek előtt elkészíthetőek.
Cukor-, és gluténmentes!