Néró recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk vaníliakivonat
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 16 dkg rizsliszt
A töltelékhez:
- diabetikus lekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg glutén-, cukormentes étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojássárgákat kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát.
Habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk tésztából. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk. A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazunk és ezzel díszítjük a a süteményeket A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.
Tipp:
Vendégvárónak, avagy Karácsony váró kis sütike, de a karácsonyi filmezéshez is kiváló. Hűtést nem igényel, a kis kekszek, akár napokkal az ünnepek előtt elkészíthetőek.
Cukor-, és gluténmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









