Néró recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk vaníliakivonat
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 16 dkg rizsliszt
A töltelékhez:
- diabetikus lekvár
A díszítéshez:
- 5 dkg glutén-, cukormentes étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojássárgákat kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát.
Habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk tésztából. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk. A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazunk és ezzel díszítjük a a süteményeket A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.
Tipp:
Vendégvárónak, avagy Karácsony váró kis sütike, de a karácsonyi filmezéshez is kiváló. Hűtést nem igényel, a kis kekszek, akár napokkal az ünnepek előtt elkészíthetőek.
Cukor-, és gluténmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »