Néró recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 16 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (nem margarin!)
- fél narancs reszelt héja
- 1 mk vaníliaeszencia
- 1 kis üveg szilvalekvár (de lehet barack, vagy bármilyen piros gyümölcsből készült lekvár)
- 4 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben robotgéppel folyamatosan keverjük.
A tojássárgák hozzáadása után hozzákeverjük a lisztet és a lereszelt narancs héját.
Az elkészült masszát nyomózsákba rakjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az oldaluk már enyhén barnul.
Egy-egy darab félgömböt lekvárral összeragasztunk és olvasztott étcsokival csíkozzuk. Jól záródó dobozba tesszük és fél nap után már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









