Néró recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 16 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (nem margarin!)
- fél narancs reszelt héja
- 1 mk vaníliaeszencia
- 1 kis üveg szilvalekvár (de lehet barack, vagy bármilyen piros gyümölcsből készült lekvár)
- 4 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben robotgéppel folyamatosan keverjük.
A tojássárgák hozzáadása után hozzákeverjük a lisztet és a lereszelt narancs héját.
Az elkészült masszát nyomózsákba rakjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az oldaluk már enyhén barnul.
Egy-egy darab félgömböt lekvárral összeragasztunk és olvasztott étcsokival csíkozzuk. Jól záródó dobozba tesszük és fél nap után már fogyasztható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »