Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos zselétorta recept

Narancsos zselétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 2 teáskanál szódabikarbóna

    Töltelékhez:

    • 3 narancs
    • 3 mandarin
    • 3 banán
    • 1 doboz ananászkonzerv

    Krémhez:

    • 2 csomag zselatin (5 dkg)
    • 85 dkg tejföl
    • 7 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra kavarom (kb. 10-15 perc), majd hozzáadom a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Ha a tészta kihűlt apró kockákra vágom.

    A narancsot felszeletelem, a mandarint gerezdekre szedem, a banánt és az ananászt pedig felkockázom.

    A zselatint 2 dl hideg vízbe beáztatom, majd melegítem, hogy feloldódjon, forralni nem szabad! A tejfölben elkavarom a cukrokat és hozzáöntöm a langyos zselatint is. Jól összedolgozom.

    Egy kapcsos tortaforma alját-odalát kibélelem a gyümölcsökkel és öntök egy kis krémet rá. Aztán beleszórom a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntök a tejfölös krémből annyit, hogy ellepje, majd ismét tészta, gyümölcs és krém. Lefedem fóliával és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kerek tányérra borítom és szeletelem.

    Tipp:

    A zselatint nem szabad forralni, akkor jó, ha az edény oldalán a víz gyöngyözni kezd. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni is, ki milyen édesen szereti. A karácsonyi nehéz ételek után jól esik egy ilyen savanykás, hűsítő desszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá