Narancsos zselétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 3 narancs
  • 3 mandarin
  • 3 banán
  • 1 doboz ananászkonzerv

Krémhez:

  • 2 csomag zselatin (5 dkg)
  • 85 dkg tejföl
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra kavarom (kb. 10-15 perc), majd hozzáadom a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Ha a tészta kihűlt apró kockákra vágom.

A narancsot felszeletelem, a mandarint gerezdekre szedem, a banánt és az ananászt pedig felkockázom.

A zselatint 2 dl hideg vízbe beáztatom, majd melegítem, hogy feloldódjon, forralni nem szabad! A tejfölben elkavarom a cukrokat és hozzáöntöm a langyos zselatint is. Jól összedolgozom.

Egy kapcsos tortaforma alját-odalát kibélelem a gyümölcsökkel és öntök egy kis krémet rá. Aztán beleszórom a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntök a tejfölös krémből annyit, hogy ellepje, majd ismét tészta, gyümölcs és krém. Lefedem fóliával és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kerek tányérra borítom és szeletelem.

Tipp:

A zselatint nem szabad forralni, akkor jó, ha az edény oldalán a víz gyöngyözni kezd. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni is, ki milyen édesen szereti. A karácsonyi nehéz ételek után jól esik egy ilyen savanykás, hűsítő desszert.