Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra kavarom (kb. 10-15 perc), majd hozzáadom a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Ha a tészta kihűlt apró kockákra vágom.
A narancsot felszeletelem, a mandarint gerezdekre szedem, a banánt és az ananászt pedig felkockázom.
A zselatint 2 dl hideg vízbe beáztatom, majd melegítem, hogy feloldódjon, forralni nem szabad! A tejfölben elkavarom a cukrokat és hozzáöntöm a langyos zselatint is. Jól összedolgozom.
Egy kapcsos tortaforma alját-odalát kibélelem a gyümölcsökkel és öntök egy kis krémet rá. Aztán beleszórom a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntök a tejfölös krémből annyit, hogy ellepje, majd ismét tészta, gyümölcs és krém. Lefedem fóliával és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kerek tányérra borítom és szeletelem.
A zselatint nem szabad forralni, akkor jó, ha az edény oldalán a víz gyöngyözni kezd. A cukor mennyiségét lehet csökkenteni is, ki milyen édesen szereti. A karácsonyi nehéz ételek után jól esik egy ilyen savanykás, hűsítő desszert.