Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos profiterol recept

Narancsos profiterol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    a mennyiségek: kb 30-40 db profiterolhoz

    • 200 gramm liszt
    • 2 dl víz
    • 200 gramm vaj
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1 csipet cukor

    A krémhez:

    • 1 vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 2,5 dl tejszín
    • 1 bourbon vaníliás cukor
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 narancs héja és leve
    • 1 csipet fahéj

    A tetejére:

    • 100 gramm étcsokoládé

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal együtt felrakjuk a tűzre, megvárjuk amíg elolvad a vaj,és akkor hozzáadjuk a lisztet, a sót,a cukrot és összekeverjük, addig kell keverni, amíg az edény falától el nem válik.

    Utána át szoktam önteni egy edénybe, hogy könnyebben kihűljön. Akkor szabad csak hozzáadni a tojásokat egyesével, amikor már teljesen hideg a tészta. Majd habverővel jól összekeverem.

    Egy trükk: a habzsákot egy pohárba tettem, és utána kanalaztam bele a krémet. Így sokkal könnyebb megtölteni a habzsákot.

    Egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomtam a habzsákból.Kézzel megspricceltem egy kis vízzel őket, majd előmelegített sütőben 12-15 percig sütöttem, 180 fokon. A sütőajtót tilos kinyitni. Szép kis fánkocskák lettek.

    A krémet viszonylag könnyen megoldottam, elkészítettem a pudingot a leírásnak megfelelően, plusz extra vaníliás cukor került bele. Amikor kihűlt, akkor egy kemény habbá vert tejszínhabbal (2,5 dl tejszínből) összekevertem, meg belereszeltem egy narancs héját és belenyomtam a levét.

    Került bele egy csipet fahéj is, így még különlegesebb lett. Persze ezeket elhagyva sima vaníliás krémmel is isteni finom. Ezzel a krémmel kell megtölteni a kis fánkocskákat.

    Amikor kihűltek, akkor az aljukat kilyukasztottam egy hústűvel, de mondják még a fakanál végét is. Szóval a hústűvel addig lyukasztottam, amíg akkora nem lett a lyuk, hogy beférjen a kinyomó feje.

    Majd szintén habzsákba tettem a krémet, és a fánkokba töltöttem. Egy tányérra halmoztam őket és vízgőz felett olvasztott csokoládéval meglocsoltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá