Narancsos-mandulás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg mandulaforgács
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl (20%-os)
- csipet só
- 1 tk sütőpor (púpozott)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.
Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.
A kuglófformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tésztája szaftos és különösen finom a narancshéjjal és a ropogós manduladarabkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »