Narancsos-mandulás kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg mandulaforgács
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl (20%-os)
- csipet só
- 1 tk sütőpor (púpozott)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.
Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.
A kuglófformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tésztája szaftos és különösen finom a narancshéjjal és a ropogós manduladarabkákkal.