Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-mandulás kuglóf recept

Narancsos-mandulás kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 7 dkg mandulaforgács
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl tejföl (20%-os)
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor (púpozott)
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 dl frissen facsart narancslé
    • 2 narancs reszelt héja

    Elkészítése:

    A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra.

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.

    Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.

    Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.

    A kuglófformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tésztája szaftos és különösen finom a narancshéjjal és a ropogós manduladarabkákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá