Narancsos-mandulás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg mandulaforgács
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl (20%-os)
- csipet só
- 1 tk sütőpor (púpozott)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 2 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A mandulaforgácsot törjük apró darabokra.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd reszeljük hozzá a narancshéjat.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra.
Először keverjük hozzá a tejfölt, ezután a felolvasztott, visszahűtött vajat, majd a frissen facsart narancslevet is.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keveréket, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.
A kuglófformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát (liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a kizsírozott formát).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tésztája szaftos és különösen finom a narancshéjjal és a ropogós manduladarabkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »