Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos, mákos kuglóf recept

Narancsos, mákos kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    (22 cm alap átmérőjű kuglóf formához)

    A tésztához:

    • 1 bögre (2,5 dl) darált mák
    • 1 bögre porcukor
    • 1 bögre finomliszt
    • 1 bögre natúr joghurt/vagy 12% tejföl
    • 3 ek olaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 közepes narancs reszelt héja
    • egy csipet só

    A krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • (alacsonyabb költségvetésen 450 g-os 20 %-os tejföl kicsepegtetve)
    • 10 dkg porcukor
    • 6 dkg margarin/vaj
    • 1 tk vanília kivonat

    A mázhoz:

    • 100 g porcukor
    • 2-3 ek narancslé
    • + narancs reszelt héjából egy kevés díszítésnek :)

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kuglóf formát vajjal kikenünk és enyhén lisztezzük. Mákot, a lisztet, a sütő és szódaport össze keverjük és félre tesszük. A tésztához a tojást és cukrot kihabosítjuk, majd a joghurtot/tejfölt is bele keverjük. Majd a lisztes keveréket hozzá forgatjuk, és a legvégén reszelt narancs héjával ízesítjük.

    Mákos masszát a formába simítjuk és középső rácsra tolva 35-40 percig sütjük(tűpróba). Pár percig formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.

    Krém hozzávalóit habosra keverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig . A kihűlt kuglófot félbe vágjuk és mindkét felének közepébe, kiskanál segítségével 2-3 cm mély és- széles”árkot” vájunk. A lehűtött sajtkrémmel kitöltjük a mélyedéseket és eredeti formájában össze illesztjük :)

    Tipp:

    Tetejére, porcukorból és narancsléből készített enyhén folyós mázat csorgatunk , amit reszelt narancs héjával díszíthetünk. Pár órányi hűtés után szépen szeletelhető.(másnap igazán egy ízbomba;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá