Narancsos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es kuglófformához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 narancs leve
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- csipet só
- kandírozott vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint
Narancsos máz:
- 4-5 ek porcukor
- pár kanál frissen facsart narancs és citromlé
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.
Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.
A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 50 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.
Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »