Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos koszorú recept

Narancsos koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g rétesliszt
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 narancs
    • 1 marék mazsola
    • kevés fahéjas kristálycukor
    • porcukor a díszítéshez

    Elkészítése:

    A margarint kikeverjük jó habosra a porcukorral, majd folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómnetesre elkeverjük.

    Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs húsát feldaraboljuk és hozzáadjuk a masszához a mazsolával együtt és fakanállal alaposan elkeverjük.

    Egy kuglóffromát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Tűpróbát végezzünk! Kis hűlés után kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tepsire, majd porcukorral megszórva a tetejét már tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá