Narancsos koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Narancsos koszorú

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 250 g rétesliszt
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 narancs
  • 1 marék mazsola
  • kevés fahéjas kristálycukor
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítése:

A margarint kikeverjük jó habosra a porcukorral, majd folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. A réteslisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómnetesre elkeverjük.

Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs húsát feldaraboljuk és hozzáadjuk a masszához a mazsolával együtt és fakanállal alaposan elkeverjük.

Egy kuglóffromát kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sül. Tűpróbát végezzünk! Kis hűlés után kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tepsire, majd porcukorral megszórva a tetejét már tálalhatjuk is.