Narancsos édesburgonyás sütemény diabetikusan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 narancs
- 20 dkg édesburgonya
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál xilit
- 5 evőkanál diabetikus liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 30 szem aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy nagyobb narancs levét kifacsartam és ebben megfőztem. Botmixerrel összeturmixoltam és hagytam teljesen kihűlni.
A tojásfehérjéket 2 evőkanl xilittel kemény habbá vertem. A tojás sárgákat 3 evőkanál xilittel jó habosra kevertem, majd beleszitáltam a sütőporral összekevert lisztet úgy, hogy közben felváltva a már hideg édesburgonyás masszát is hozzáadtam. Végül a tojáshabot óvatosan hozzákevertem és sütőpapírral bélelt 20*30-as tepsibe öntöttem. A tetejére dobáltam 30 szem aszalt vörösáfonyát, melyet mosás, szárítás után lisztbe forgattam, hogy ne üljön le a sütemény aljára.
A 180 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon tűpróbáig (kb 40 perc) sütöttem. A tepsiben hűlt ki.
Nagyon finom, könnyű, puha, jóízű sütemény. Immunerősítő vidám színe arra sarkall, hogy borongós őszi-téli időszakban gyakran kerüljön asztalra.