Narancsos édesburgonyás sütemény diabetikusan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos édesburgonyás sütemény diabetikusan

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 20 dkg édesburgonya
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál xilit
  • 5 evőkanál diabetikus liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 30 szem aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

Az édesburgonyát meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy nagyobb narancs levét kifacsartam és ebben megfőztem. Botmixerrel összeturmixoltam és hagytam teljesen kihűlni.

A tojásfehérjéket 2 evőkanl xilittel kemény habbá vertem. A tojás sárgákat 3 evőkanál xilittel jó habosra kevertem, majd beleszitáltam a sütőporral összekevert lisztet úgy, hogy közben felváltva a már hideg édesburgonyás masszát is hozzáadtam. Végül a tojáshabot óvatosan hozzákevertem és sütőpapírral bélelt 20*30-as tepsibe öntöttem. A tetejére dobáltam 30 szem aszalt vörösáfonyát, melyet mosás, szárítás után lisztbe forgattam, hogy ne üljön le a sütemény aljára.

A 180 fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon tűpróbáig (kb 40 perc) sütöttem. A tepsiben hűlt ki.

Nagyon finom, könnyű, puha, jóízű sütemény. Immunerősítő vidám színe arra sarkall, hogy borongós őszi-téli időszakban gyakran kerüljön asztalra.