Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-csokoládés krémsüti recept

Narancsos-csokoládés krémsüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek olaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél csomag sütőpor

    A csokoládés krémhez:

    • 12 dkg étcsokoládé
    • 1 dl tejszín
    • 2 evőkanál porcukor

    A narancsos krémhez:

    • 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 dl tejszín
    • 1 narancs reszelt héja

    A díszítéshez:

    • 1 narancs szeletekre vágva

    Elkészítése:

    A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az olajjal. A fehérjét habbá verjük a cukorral. A két masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral kibélelt tortakarikában (22 cm) először 180 °C fokon 20 percig sütjük, majd 160 °C fokon további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és kicsit félretesszük hűlni.

    A narancsos krémhez a pudingport és a narancshéjat simára keverjük a tejjel, majd a tejszínt hozzáadva géppel kihabosítjuk.

    A piskótalapokat a csokoládé- és a narancskrémmel váltakozva megtöltjük, majd a megmaradt narancsot szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét.

    Tipp:

    Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a tetejét lefényezhetjük tortazselével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá