Narancsos-csokoládés krémsüti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A csokoládés krémhez:
- 12 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
A narancsos krémhez:
- 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 dl tejszín
- 1 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
- 1 narancs szeletekre vágva
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az olajjal. A fehérjét habbá verjük a cukorral. A két masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral kibélelt tortakarikában (22 cm) először 180 °C fokon 20 percig sütjük, majd 160 °C fokon további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és kicsit félretesszük hűlni.
A narancsos krémhez a pudingport és a narancshéjat simára keverjük a tejjel, majd a tejszínt hozzáadva géppel kihabosítjuk.
A piskótalapokat a csokoládé- és a narancskrémmel váltakozva megtöltjük, majd a megmaradt narancsot szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét.
Tipp:
Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a tetejét lefényezhetjük tortazselével.