Narancsos-csokoládés krémsüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos-csokoládés krémsüti

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

A csokoládés krémhez:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor

A narancsos krémhez:

  • 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja

A díszítéshez:

  • 1 narancs szeletekre vágva

Elkészítése:

A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az olajjal. A fehérjét habbá verjük a cukorral. A két masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral kibélelt tortakarikában (22 cm) először 180 °C fokon 20 percig sütjük, majd 160 °C fokon további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és kicsit félretesszük hűlni.

A narancsos krémhez a pudingport és a narancshéjat simára keverjük a tejjel, majd a tejszínt hozzáadva géppel kihabosítjuk.

A piskótalapokat a csokoládé- és a narancskrémmel váltakozva megtöltjük, majd a megmaradt narancsot szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét.

Tipp:

Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a tetejét lefényezhetjük tortazselével.