Hozzávalók:
Piskótához:
A csokoládés krémhez:
A narancsos krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az olajjal. A fehérjét habbá verjük a cukorral. A két masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Papírral kibélelt tortakarikában (22 cm) először 180 °C fokon 20 percig sütjük, majd 160 °C fokon további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd habverővel belekeverjük a tejszínt a porcukorral együtt, és kicsit félretesszük hűlni.
A narancsos krémhez a pudingport és a narancshéjat simára keverjük a tejjel, majd a tejszínt hozzáadva géppel kihabosítjuk.
A piskótalapokat a csokoládé- és a narancskrémmel váltakozva megtöltjük, majd a megmaradt narancsot szeletekre vágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét.
Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a tetejét lefényezhetjük tortazselével.