Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen recept

Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40-50 dkg szilva
    • 5 dkg mandula
    • porrá őrölt xilit+fahéj

    Tésztához:

    • kb. 40 dkg liszt(keverék)
    • 1 zacskó sütő élesztő
    • 15 dkg vaj
    • 1,5 dl tejszín
    • 2 ek fruktóz+ 3 ek xilit
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
    citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
    kell kapni.

    15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
    tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.

    A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
    Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.

    Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)

    180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.

    Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.

     

    A napsütötte toszkána – avagy szilvás lepény másképpen kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 255 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá