Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
kell kapni.
15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.
A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.
Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)
180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.
A napsütötte toszkána – avagy szilvás lepény másképpen kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 255 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.