Napsütötte Toszkána – avagy szilvás lepény másképpen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg szilva
  • 5 dkg mandula
  • porrá őrölt xilit+fahéj

Tésztához:

  • kb. 40 dkg liszt(keverék)
  • 1 zacskó sütő élesztő
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek fruktóz+ 3 ek xilit
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
kell kapni.

15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.

A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.

Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)

180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.

Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.