Nagytarcsai diós batyu recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha kisebbek, akkor 9)
- csipet só
- csipetnyi élesztő
Elkészítése:
A lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk.
Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk elő egy tányért, vagy tálcát. Ha készen vagyunk a tészta gyúrásával, egyforma kis diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle és hűtőszekrénybe tesszük. A tésztának meg kell dermednie, hogy szép könnyen tudjuk majd formázni.
Egy tepsiben addig előkészítjük a fém kosárkákat.
Ezután a tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd a diót a cukorral elkeverjük és hozzátesszük a felvert habhoz. Óvatosan keverjük el, hogy a hab ne törjön nagyon.
A formákba belenyomkodjuk az előre kiadadolt tésztákat (vagy vékonyra, kb 12-13 cm átmérőjő, kör alakúra nyújtjuk és úgy tesszük a formákba), majd kb 3/4-ig töltjük a diós töltelékkel.
Az elkészített batyukat egy tepsibe tesszük, majd a tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, kicsit várunk hogy hűljön, majd óvatosan kivesszük a formákból és kihűtjük.
Ízlés szerint vaníliás cukorral vagy porcukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »