Nagytarcsai diós batyu recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha kisebbek, akkor 9)
- csipet só
- csipetnyi élesztő
Elkészítése:
A lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk.
Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk elő egy tányért, vagy tálcát. Ha készen vagyunk a tészta gyúrásával, egyforma kis diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle és hűtőszekrénybe tesszük. A tésztának meg kell dermednie, hogy szép könnyen tudjuk majd formázni.
Egy tepsiben addig előkészítjük a fém kosárkákat.
Ezután a tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük, majd a diót a cukorral elkeverjük és hozzátesszük a felvert habhoz. Óvatosan keverjük el, hogy a hab ne törjön nagyon.
A formákba belenyomkodjuk az előre kiadadolt tésztákat (vagy vékonyra, kb 12-13 cm átmérőjő, kör alakúra nyújtjuk és úgy tesszük a formákba), majd kb 3/4-ig töltjük a diós töltelékkel.
Az elkészített batyukat egy tepsibe tesszük, majd a tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, kicsit várunk hogy hűljön, majd óvatosan kivesszük a formákból és kihűtjük.
Ízlés szerint vaníliás cukorral vagy porcukorral megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »