Vércupcake-ek üvegszilánkkal recept
Ők is elkészítették
Muffinokhoz:
- 125 gr liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 50 gr puha vaj
- 100 gr cukor
- 2 tk piros ételfesték
- vanília kivonat
- 2 M-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60 ml natúr joghurt 30 ml vízzel elkeverve
- 1/2 tk ecet
Krémhez:
- 1 doboz mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- vanília aroma
- kb. 3 dl habtejszín
Vérhez:
- 1 tk piros festék
- 6 ek porcukor
- 1 ek méz
- 1 ek szobahőmérsékletű víz
Cukor üvegszilánkokhoz:
- 150 gr cukor
- 88 ml víz
Elkészítése:
A muffinok elkészítése
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk. Ekkor kerül bele a vanília aroma, a joghurtos keverék és az ételfesték, hogy gyönyörű piros színt kapjon a tészta. A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben, és ezt is hozzáadjuk a masszához.
A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd óvatosan a piros masszához forgatjuk. A keveréket muffin papírokkal bélelt formákba kanalazzuk, ügyelve arra, hogy a mélyedéseket csak 2/3-ig töltsük meg. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamellizált cukor „üveg” elkészítése
Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a karamellizált cukor „üveget”. A cukrot a vízzel együtt felforraljuk, és addig melegítjük, amíg el nem éri a 132 fokot. Amikor a cukor pezsgőszínűvé válik, egy vékonyan vajazott tepsire öntjük és szétterítjük. Ha vastagabbra hagyjuk, tartósabb lesz, de a vékony réteg könnyen visszapuhulhat a muffin tetején. Amikor kihűlt, összetörjük, hogy üvegszilánkokat kapjunk.
A krém elkészítése
A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a cukorral és vaníliával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és kemény habbá verjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére halmozzuk.
Díszítés és tálalás
A “vért” kiskanál segítségével csurgatjuk a krém tetejére, majd néhány üvegszilánkot beleszúrunk a csúcsokba. További “vért” folyathatunk az üvegszilánkokra is, hogy még látványosabb legyen.
Variációk
Ha fekete bársony muffinokat szeretnénk készíteni, használjunk fekete ételfestéket vagy barnasört. Díszítéshez fondantból készült pókok vagy tarantula gumicukrok is jól illenek.
Sztori:
Nemrég találtam ezt a receptet a neten, és muszáj volt kipróbálnom! Nagyon izgatott voltam, mert általában tele vagyok lelkesedéssel, de a végeredmény nem mindig olyan, mint szeretném. Most azonban elégedett voltam, és a sütemény remekül sikerült!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









