Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vércupcake-ek üvegszilánkkal recept

Vércupcake-ek üvegszilánkkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Muffinokhoz:

    • 125 gr liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • 50 gr puha vaj
    • 100 gr cukor
    • 2 tk piros ételfesték
    • vanília kivonat
    • 2 M-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 ml natúr joghurt 30 ml vízzel elkeverve
    • 1/2 tk ecet

    Krémhez:

    • 1 doboz mascarpone
    • porcukor ízlés szerint
    • vanília aroma
    • kb. 3 dl habtejszín

    Vérhez:

    • 1 tk piros festék
    • 6 ek porcukor
    • 1 ek méz
    • 1 ek szobahőmérsékletű víz

    Cukor üvegszilánkokhoz:

    • 150 gr cukor
    • 88 ml víz

    Elkészítése:

    A muffinok elkészítése

    A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk. Ekkor kerül bele a vanília aroma, a joghurtos keverék és az ételfesték, hogy gyönyörű piros színt kapjon a tészta. A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben, és ezt is hozzáadjuk a masszához.

    A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd óvatosan a piros masszához forgatjuk. A keveréket muffin papírokkal bélelt formákba kanalazzuk, ügyelve arra, hogy a mélyedéseket csak 2/3-ig töltsük meg. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A karamellizált cukor „üveg” elkészítése

    Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a karamellizált cukor „üveget”. A cukrot a vízzel együtt felforraljuk, és addig melegítjük, amíg el nem éri a 132 fokot. Amikor a cukor pezsgőszínűvé válik, egy vékonyan vajazott tepsire öntjük és szétterítjük. Ha vastagabbra hagyjuk, tartósabb lesz, de a vékony réteg könnyen visszapuhulhat a muffin tetején. Amikor kihűlt, összetörjük, hogy üvegszilánkokat kapjunk.

    A krém elkészítése

    A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a cukorral és vaníliával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és kemény habbá verjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére halmozzuk.

    Díszítés és tálalás

    A “vért” kiskanál segítségével csurgatjuk a krém tetejére, majd néhány üvegszilánkot beleszúrunk a csúcsokba. További “vért” folyathatunk az üvegszilánkokra is, hogy még látványosabb legyen.

    Variációk

    Ha fekete bársony muffinokat szeretnénk készíteni, használjunk fekete ételfestéket vagy barnasört. Díszítéshez fondantból készült pókok vagy tarantula gumicukrok is jól illenek.

    Sztori:

    Nemrég találtam ezt a receptet a neten, és muszáj volt kipróbálnom! Nagyon izgatott voltam, mert általában tele vagyok lelkesedéssel, de a végeredmény nem mindig olyan, mint szeretném. Most azonban elégedett voltam, és a sütemény remekül sikerült!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá