Vércupcake-ek üvegszilánkkal recept
Ők is elkészítették

Muffinokhoz:
- 125 gr liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 50 gr puha vaj
- 100 gr cukor
- 2 tk piros ételfesték
- vanília kivonat
- 2 M-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 ml natúr joghurt 30 ml vízzel elkeverve
- 1/2 tk ecet
Krémhez:
- 1 doboz mascarpone
- porcukor ízlés szerint
- vanília aroma
- kb. 3 dl habtejszín
Vérhez:
- 1 tk piros festék
- 6 ek porcukor
- 1 ek méz
- 1 ek szobahőmérsékletű víz
Cukor üvegszilánkokhoz:
- 150 gr cukor
- 88 ml víz
Elkészítése:
A muffinok elkészítése
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk. Ekkor kerül bele a vanília aroma, a joghurtos keverék és az ételfesték, hogy gyönyörű piros színt kapjon a tészta. A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben, és ezt is hozzáadjuk a masszához.
A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, majd óvatosan a piros masszához forgatjuk. A keveréket muffin papírokkal bélelt formákba kanalazzuk, ügyelve arra, hogy a mélyedéseket csak 2/3-ig töltsük meg. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamellizált cukor „üveg” elkészítése
Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a karamellizált cukor „üveget”. A cukrot a vízzel együtt felforraljuk, és addig melegítjük, amíg el nem éri a 132 fokot. Amikor a cukor pezsgőszínűvé válik, egy vékonyan vajazott tepsire öntjük és szétterítjük. Ha vastagabbra hagyjuk, tartósabb lesz, de a vékony réteg könnyen visszapuhulhat a muffin tetején. Amikor kihűlt, összetörjük, hogy üvegszilánkokat kapjunk.
A krém elkészítése
A szobahőmérsékletű mascarponét elkeverjük a cukorral és vaníliával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és kemény habbá verjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére halmozzuk.
Díszítés és tálalás
A “vért” kiskanál segítségével csurgatjuk a krém tetejére, majd néhány üvegszilánkot beleszúrunk a csúcsokba. További “vért” folyathatunk az üvegszilánkokra is, hogy még látványosabb legyen.
Variációk
Ha fekete bársony muffinokat szeretnénk készíteni, használjunk fekete ételfestéket vagy barnasört. Díszítéshez fondantból készült pókok vagy tarantula gumicukrok is jól illenek.
Sztori:
Nemrég találtam ezt a receptet a neten, és muszáj volt kipróbálnom! Nagyon izgatott voltam, mert általában tele vagyok lelkesedéssel, de a végeredmény nem mindig olyan, mint szeretném. Most azonban elégedett voltam, és a sütemény remekül sikerült!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »