Szilvásgombóc muffin recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg rizsliszt
- 1 cs sütőpor (12 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor vagy eritrit
- 5 dkg puha vaj
- 1,5 dl joghurt
- 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
- 3 evőkanál víz
- 1 kk őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 25 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- 5-10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
- deckorcukorka
Elkészítése:
A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.
Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.
Miután a csoki megdermedt tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »