Szilvásgombóc muffin recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg rizsliszt
- 1 cs sütőpor (12 g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor vagy eritrit
- 5 dkg puha vaj
- 1,5 dl joghurt
- 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
- 3 evőkanál víz
- 1 kk őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 25 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- 5-10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
- deckorcukorka
Elkészítése:
A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.
Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.
Miután a csoki megdermedt tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »