Sacher muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg baracklekvár
- 15 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
A tetejére:
- 3 evőkanál baracklekvár
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg margarin
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál főzőtejszín
Elkészítése:
A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük.
A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.
A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.
A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.
Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »