Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-tejszínes muffin recept

Pudingos-tejszínes  muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 12 darabhoz:

    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 30 ml olaj
    • 13 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • fél kávéskanál sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 2 dl tejszín
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek cukor
    • 2,5 dl tej

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat,és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a csipet sót, lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.

    A masszát egyenlően elosztva a muffinsütőbe kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

    A pudingot kevés tejjel és a két fajta cukorral simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és jó sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan jól összedolgozzuk.

    Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a muffinok tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk.

    A pudingkrémbe kevertem némi piros ételfestéket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá