Pudingos-tejszínes muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 30 ml olaj
- 13 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél kávéskanál sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 2 dl tejszín
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat,és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a csipet sót, lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.
A masszát egyenlően elosztva a muffinsütőbe kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
A pudingot kevés tejjel és a két fajta cukorral simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és jó sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan jól összedolgozzuk.
Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a muffinok tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A pudingkrémbe kevertem némi piros ételfestéket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »