Pudingos-tejszínes muffin recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 30 ml olaj
- 13 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél kávéskanál sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 2 dl tejszín
- 40 g vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat,és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a csipet sót, lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.
A masszát egyenlően elosztva a muffinsütőbe kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
A pudingot kevés tejjel és a két fajta cukorral simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és jó sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan jól összedolgozzuk.
Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a muffinok tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A pudingkrémbe kevertem némi piros ételfestéket.