Pudingos-tejszínes muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 12 darabhoz:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tej

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat,és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a csipet sót, lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.

A masszát egyenlően elosztva a muffinsütőbe kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

A pudingot kevés tejjel és a két fajta cukorral simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és jó sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan jól összedolgozzuk.

Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük a muffinok tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk.

A pudingkrémbe kevertem némi piros ételfestéket.