Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 375 g finomliszt
- 3 tk sütőpor
- 2 ek mézeskalács fűszer
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 200 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g joghurt
- 80 g lágy, kissé olvadt margarin
- 1 tk vaníliaaroma
- 80 ml olaj
- 240 ml tej
- 100 g kandírozott narancshéj
Díszítéshez:
- 500 ml édes habtejszín
- 2 púpos ek őrölt fahéj
- lüszter arany színű pumpás ételcsillám
- 20 szem kandírozott cseresznye
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vaníliaaromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.
Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat és átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.
Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A teszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére.
Lüszter porból fújunk rá 2-3-szor, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »