Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal recept

Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 375 g finomliszt
    • 3 tk sütőpor
    • 2 ek mézeskalács fűszer
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 200 g kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g joghurt
    • 80 g lágy, kissé olvadt margarin
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 80 ml olaj
    • 240 ml tej
    • 100 g kandírozott narancshéj

    Díszítéshez:

    • 500 ml édes habtejszín
    • 2 púpos ek őrölt fahéj
    • lüszter arany színű pumpás ételcsillám
    • 20 szem kandírozott cseresznye

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vaníliaaromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.

    Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat és átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.

    Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A teszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére.

    Lüszter porból fújunk rá 2-3-szor, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá