Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 375 g finomliszt
- 3 tk sütőpor
- 2 ek mézeskalács fűszer
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 200 g kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g joghurt
- 80 g lágy, kissé olvadt margarin
- 1 tk vaníliaaroma
- 80 ml olaj
- 240 ml tej
- 100 g kandírozott narancshéj
Díszítéshez:
- 500 ml édes habtejszín
- 2 púpos ek őrölt fahéj
- lüszter arany színű pumpás ételcsillám
- 20 szem kandírozott cseresznye
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vaníliaaromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.
Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat és átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.
Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A teszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére.
Lüszter porból fújunk rá 2-3-szor, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »