Mézeskalácsos karácsonyi muffinok kandírozott narancshéjjal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 375 g finomliszt
  • 3 tk sütőpor
  • 2 ek mézeskalács fűszer
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 200 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 80 g joghurt
  • 80 g lágy, kissé olvadt margarin
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 80 ml olaj
  • 240 ml tej
  • 100 g kandírozott narancshéj

Díszítéshez:

  • 500 ml édes habtejszín
  • 2 púpos ek őrölt fahéj
  • lüszter arany színű pumpás ételcsillám
  • 20 szem kandírozott cseresznye

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vaníliaaromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.

Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat és átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.

Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

A teszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére.

Lüszter porból fújunk rá 2-3-szor, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.