Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes muffin recept

Meggyes muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg teavaj
    • 18 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 fél rúd vanília
    • sütőrum
    • 1/2 üveg meggybefőtt
    • 1 marék mazsola

    Elkészítése:

    Előző nap a meggybefőttet lecsöpögtetem és a mazsolával együtt a sütőrumba áztatom.

    Másnap:

    A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverem. Egy másik (nagyobb) tálba teszem az olvasztott vajat és cukrot, majd kézi mixerrel krémes állagúra keverem. Ezután egyesével hozzáadom a tojásokat (mindegyik tojás után kicsit keverem a masszát), majd a vaníliarúdból kikapart vaníliát is hozzáadom.

    Kis adagonként a sütőporos lisztet is hozzákeverem, végül a beáztatott meggyet és mazsolát is hozzáadom. (A gyümölcsöket jól csepegtessük le, különben híg lesz a tészta.)

    Utána vizes kanállal a muffin papírral kibélelt muffin sütőbe kanalazom a tésztát. Fontos, hogy csak kb. 3/4-ig töltsük meg a kosárkákat, hogy legyen helye “megnőni” a sülő tésztának.

    Mindegyik tészta halom közepébe egy szem meggyet teszek.

    175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.

    Tipp:

    A vaníliarúd helyettesíthető vanillincukorral vagy folyékony vanília aromával.

    Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, és nehezen viszi a kézi mixer, akkor tejjel vagy a gyümölcs rumos levével hígíthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá