Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző nap a meggybefőttet lecsöpögtetem és a mazsolával együtt a sütőrumba áztatom.
Másnap:
A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverem. Egy másik (nagyobb) tálba teszem az olvasztott vajat és cukrot, majd kézi mixerrel krémes állagúra keverem. Ezután egyesével hozzáadom a tojásokat (mindegyik tojás után kicsit keverem a masszát), majd a vaníliarúdból kikapart vaníliát is hozzáadom.
Kis adagonként a sütőporos lisztet is hozzákeverem, végül a beáztatott meggyet és mazsolát is hozzáadom. (A gyümölcsöket jól csepegtessük le, különben híg lesz a tészta.)
Utána vizes kanállal a muffin papírral kibélelt muffin sütőbe kanalazom a tésztát. Fontos, hogy csak kb. 3/4-ig töltsük meg a kosárkákat, hogy legyen helye “megnőni” a sülő tésztának.
Mindegyik tészta halom közepébe egy szem meggyet teszek.
175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.
A vaníliarúd helyettesíthető vanillincukorral vagy folyékony vanília aromával.
Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, és nehezen viszi a kézi mixer, akkor tejjel vagy a gyümölcs rumos levével hígíthatjuk.