Meggyes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Meggyes muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 12 dkg teavaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 fél rúd vanília
  • sütőrum
  • 1/2 üveg meggybefőtt
  • 1 marék mazsola

Elkészítése:

Előző nap a meggybefőttet lecsöpögtetem és a mazsolával együtt a sütőrumba áztatom.

Másnap:

A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverem. Egy másik (nagyobb) tálba teszem az olvasztott vajat és cukrot, majd kézi mixerrel krémes állagúra keverem. Ezután egyesével hozzáadom a tojásokat (mindegyik tojás után kicsit keverem a masszát), majd a vaníliarúdból kikapart vaníliát is hozzáadom.

Kis adagonként a sütőporos lisztet is hozzákeverem, végül a beáztatott meggyet és mazsolát is hozzáadom. (A gyümölcsöket jól csepegtessük le, különben híg lesz a tészta.)

Utána vizes kanállal a muffin papírral kibélelt muffin sütőbe kanalazom a tésztát. Fontos, hogy csak kb. 3/4-ig töltsük meg a kosárkákat, hogy legyen helye “megnőni” a sülő tésztának.

Mindegyik tészta halom közepébe egy szem meggyet teszek.

175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 12-15 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Tipp:

A vaníliarúd helyettesíthető vanillincukorral vagy folyékony vanília aromával.

Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, és nehezen viszi a kézi mixer, akkor tejjel vagy a gyümölcs rumos levével hígíthatjuk.