Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gülüszemű muffin recept

Gülüszemű muffin
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A muffinhoz:

    • 2 bögre liszt
    • 1,5 bögre tej
    • 15 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs só
    • 10 ek cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • reszelt narancs/citromhéj ízlés szerint (minél több, jó púpozott evőkanállal simán mehet bele :))

    A hamis marcipánhoz:

    • 1 dl tej
    • 35 dkg kristálycukor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 10 dkg finomliszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 2 tk mandulaaroma
    • gyúráshoz:
    • porcukor
    • keményítő

    Elkészítése:
    Muffin
    A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, nem is ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron), a maradékhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót és jól elkeverjük.
    Ezután beletesszük a tojásokat, tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs/citromhéjat).
    A formákba öntjük és aranysárgára sütjük (tűpróba).

    Hamis marcipán:
    A tejet felforralom a cukorral, majd apránként hozzákeverem a kétféle lisztet és kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
    A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Hűtőben pihentetjük.
    Keményítős porcukorral átgyúrjuk és lehet formázni.
    Az arcokat, szemeket, orrokat ételszínezékkel és kakaóval színeztem meg. Az alap arcszínt, még amíg meleg volt a marcipán, úgy kentem rá, így szépen el lehet oszlatni, a szemeket és orrokat előre elkészítettem, ezeket gyorsan beleállítottam a langyos masszába, így szilárdult meg.
    www.konyhalal.blogspot.com

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá