Gülüszemű muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 cs só
  • 10 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • reszelt narancs/citromhéj ízlés szerint (minél több, jó púpozott evőkanállal simán mehet bele :))

A hamis marcipánhoz:

  • 1 dl tej
  • 35 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tk mandulaaroma
  • gyúráshoz:
  • porcukor
  • keményítő

Elkészítése:
Muffin
A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, nem is ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron), a maradékhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót és jól elkeverjük.
Ezután beletesszük a tojásokat, tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs/citromhéjat).
A formákba öntjük és aranysárgára sütjük (tűpróba).

Hamis marcipán:
A tejet felforralom a cukorral, majd apránként hozzákeverem a kétféle lisztet és kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Hűtőben pihentetjük.
Keményítős porcukorral átgyúrjuk és lehet formázni.
Az arcokat, szemeket, orrokat ételszínezékkel és kakaóval színeztem meg. Az alap arcszínt, még amíg meleg volt a marcipán, úgy kentem rá, így szépen el lehet oszlatni, a szemeket és orrokat előre elkészítettem, ezeket gyorsan beleállítottam a langyos masszába, így szilárdult meg.
www.konyhalal.blogspot.com