Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin recept
Hozzávalók:
- 1 csésze hajdinaliszt (púposan)
- 1 kis zacskó kókuszkrém (rapunzel)
- 1/2 zacskó sütőpor
- vanília
- 1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is)
- 1 ek kókuszreszelék
- 1 púpos ek. kókuszzsír
- 8 dkg meggy vagy ízlés szerint
Elkészítése:
Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba – hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz – és keverd jól össze.
A kókuszkrémet a zacskóból tedd egy kis mérőpohárba és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem 2 dl legyen. alaposan keverd össze.
Majd a száraz hozzávalókhoz keverd hozzá a kókuszzsírt és a kókusztejes folyadékot. Papírral bélelt muffin formába adagold ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 25 perc)
Tipp:
Sokféle muffin receptet tettem fel a blogra már, mert szeretek muffint készíteni. Gyorsan elkészül, egyszerű és isteni finom ízeket lehet kihozni belőle. Ki, ki a saját ízlésének megfelelően tudja készíteni.
Meggy szezon lévén mit is készíthettem volna ma reggelire, mint meggyes muffint.
Ebből a mennyiségből 6 darab muffint kapsz