Gluténmentes, cukormentes meggyes muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csésze hajdinaliszt (púposan)
  • 1 kis zacskó kókuszkrém (rapunzel)
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • vanília
  • 1/4 csésze datolyacukor (ha nagyon édesszájú vagy lehet 1/2 csésze is)
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 púpos ek. kókuszzsír
  • 8 dkg meggy vagy ízlés szerint

Elkészítése:

Tedd a száraz hozzávalókat egy tálba – hajdinaliszt, datolyacukor, sütőpor, vanília, kókusz – és keverd jól össze.

A kókuszkrémet a zacskóból tedd egy kis mérőpohárba és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem 2 dl legyen. alaposan keverd össze.

Majd a száraz hozzávalókhoz keverd hozzá a kókuszzsírt és a kókusztejes folyadékot. Papírral bélelt muffin formába adagold ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. (kb. 25 perc)

Tipp:

Sokféle muffin receptet tettem fel a blogra már, mert szeretek muffint készíteni. Gyorsan elkészül, egyszerű és isteni finom ízeket lehet kihozni belőle. Ki, ki a saját ízlésének megfelelően tudja készíteni.

Meggy szezon lévén mit is készíthettem volna ma reggelire, mint meggyes muffint.

Ebből a mennyiségből 6 darab muffint kapsz