Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres muffin édes morzsával recept

Epres muffin édes morzsával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 12 db-hoz:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 6 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 8 dkg tejföl
    • 1 ek citromlé
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 15 dkg eper

    Édes morzsa hozzávalói:

    • egy diónyi hideg vaj
    • 2 tk barna cukor
    • 2 tk liszt

    Elkészítése:

    Az epret folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután daraboljuk fel apróra.

    Az édes morzsa hozzávalót az ujjbegyünkkel pár pillanat alatt morzsoljuk össze, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig.

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

    A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a citromlevet, a tejfölt, majd keverjük simára.

    Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az eper nehogy összetörjön.

    A muffin formát béleljük ki szilikon, vagy papír formával, majd kanalazzuk bele a masszát.

    Ezután vegyük ki a hűtőből az édes morzsát, majd szórjuk a formában lévő tészta tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. A muffin tésztája könnyű és nagyon finom az eperdarabokkal, és a tetején ropogósra sült édes morzsával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá